نصائح مثالية تجعلك لا تستغرقين وقت كثير فى مطبخك



- ابقى لديك في الفريزر كيلو لحمة عصاج جاهزة هيساعدك في اي العزومات او طبخه سريعه ضعى منها على حلة بسلة، حله كوسة، حلة فاصوليا.. وأيضاَ ممكن تبقى وجبه لوحدها مع حلة رز وسلطة وشوربه وبطاطس محمره.

- تخديعة المحشي .. احضرى 3 كيلو طماطم مع كيلو بصل واضربيهم في الخلاط.. وحطيهم على النار ثم انزلي عليهم ببرطمان صلصه.. ضعى البهارات والملح والفلفل الأسمر والسمن والزيت بكمية تكفي حجم الطماطم.. واتركيها تبرد.. قطعي عليها الخضرة .. مع الزعتر والنعناع .. واحفاظيها في اكياس في الفريزر.. 
ثم حمري بصلة  في شوية زيت مع ثوم وتطلعي الكيس ضعى علىها الأرز مغسول .. أصبح عندك خلطة محشي 

- لا تشترى البقسماط ناعم من السوبر ماركت ، احضرى عيش فينو ، شقيهم بالطول وحمصيهم في الفرن 5 دقائق ثم اتركيهم ينشفوا واطحنيهم  ضعى زعتر ، ثوم بودر، بصل بودر، كسبرة، ملح وفلفل ، جنزبيل بودرة  وهذه  هى سر التتبيله 

- اشترى كيلو بانيه أو اكتر.. وتبيله بخل وبهارات وملح وفلفل ساعتين، ثم ضعيه في البقسماط  ورصيه في طبق بلاستيك او صينية، وبين الطبقات ضعى كيس نايلون ، وضعيه في الفريزر.. يطلع من الفرزير على التحمير ، لا هيوقع بقسماط ولا هيتعبك.. بدون بيض 

- اعملي صينيتين جلاش وقطعيهم وضعى على عددكم في اكياس بحيث تعملي لكل واحد 2-3 قطع حسب حجم القطعة ، اول ما تعمليه ضعيه فى الفريزر حتى يصبح فريش.. وسخنيه في الميكرويف..او في طاسه تيفال على نار هاديه.. او فى  فرن بوتجازك  

- اعملي صلصة جاهزة .. احضرى الطماطم واضربيها في الخلاط وضعيها على النار مع بعض  الزيت والبهارات  وممكن تضيفى عليها برطمان صلصه اتركيها حتى تهدا وضعيها في اكياس ثلاجة واملأي نص الكيس وضعيه في الفريرز ، وتصبح سهله في كسرها وتضعى منها على الاكل قدر ما تحتاجي..


 - اعملي دريسنج السلطة .. احضرى زجاجة بلاستيك صغيره.. ضعى فيها معلقة ملح ومعلقة كمون وربع فلفل اسود ونص معلقة زعتر ونص كسبره وامليها 3/4 الزجاجة خل والباقي زيت وضعيها في الثلاجه.. رجي الزجاجة ورشي منها على السلطة


- اول ما تشترى الفراخ وتنظفيها.. تبليها ببهاراتك وبعض الخل وضعيها متبلة في الفريزر.. ضعى فى كل كيس فيه عدد القطع المناسبة لأسرتك. لوهتشويها اول ما تطلعيها رشي عليها لمون واضربي بصلايه مع طماطمايه وضعيها في صينية ودخليها الفرن من غير مايه.. ساعه واحدده .. ولو هتسلقيها وضعيها في ماء مغلي على النار مع فصين حبهان وبصلايه.. الفراخ المتبله طعمها مختلف فعلا


- اعملي مومبار .. احشيه واسلقيه وضعيه مسلوق في الفريزر وعندما تستخدميه اتركيه  يفك واغلي مايه فيها معلقة صلصه وشويه ملح وفلفل وسقطيه فيها دقيقه وطلعيه حمريه.


- احفظى خضارك متنضف ومتقطع على الطبخ، وايضاً خضار سلاطتك متنضف..
ضعى السلق  متحمر ومضروب في الخلاط في اكياس فى الفريزر

- كفتة الارز تحمريها وتتقسم في اكياس على قد الاكل وضعيها في الفريزر وتطلع على الصلصه على طول 

- كفتة اللحمة ضعى عليها توابلها مع البصل واعمليها صوابع وضعيها في اطباق فويل فى الفريزر وطلعيها تفك نص ساعه.. وضعيها بطبقها في الفرن .. او ممكن تكوريها وتضعيها في الفريزر،ولما تطلعيها سويها في صلصة وتبقى داود باشا 


- وضع اللحوم في "الفريزر" قليلًا، يسهل من تقطيعها إلى شرائح رقيقة.


- الاحتفاظ بالزبدة في "الفريزر" يجعلها تذوب وتمتزج سريعًا مع الدقيق عند عمل المعجنات.


- إضافة بيكربونات الصوديوم لماء غلي البيض، يسهل من عملية تقشيرة.


- وضع ملعقة صغيرة من السكر في تتبيلة اللحوم، يعمل على إسراع طهيه.


- للحد من رائحة قلي السمك، يمكن إضافة قطرات من الخل أو عصير الليمون إلى زيت القلي.


- يفضل وضع الليمون والملح على السلطة عند وقت التقديم، حتى لا تذبل الخضروات.


- عند سلق المكرونه يجب إضافة ملعقة طعام زيت في ماء السلق حتى لا تلتصق المكرونه ببعضها.


- عند زيادة كمية الملح في الطعام، يمكن إضافة ثمرة بطاطس في حلة الطبخ.


- رشى قليل من الملح فوق المقلاة، يساعد على منع تطاير الرذاذ.


- يفضل تقشير البصل تحت مياه فاترة لتجنب الدموع.

ليست هناك تعليقات