ثلاث وصفات للفراخ قدميها لأولادك بطريقة شهية ولذيذة
إجعلي الوجبة المنزلية مغرية لأولادك ولا يلجأون لشرائها من المحلات ، يمكن أن تجعليها بمكونات يحبونها
اكثر الوجبات التي يحبها الاولاد هي الوجبات السريعة، ولكن لأنها غالبا ما تكون ضارة بالصحة و حتى تضمنين جودة المكونات، من المفضل أن تصنعيها بنفسك في المنزل بخطوات سهلة و سريعة
وإليكى ثلاث طرق للفراخ التى يحب الأولاد شرائها من محلات الأكل :
وصفات دجاج شهية |
- (1) طريقة الفراخ المقرمشة :-
- المقادير :
- 1 فرخه مقطعه8قطع
- 1 زبادى كبير أو 2صغير
- ملعقة عسل
- ملعقة بصل بودر
- ملعقة ثوم بودر
- ملعقة بهارات فراخ
- ملعقة زنجبيل
- ملعقة كركم
- ملح
- فلفل اسمر
- بهارات فراخ
- بصله /جزرة/ورق لورى/ملح/فلفل / لميه سلق الفراخ
- دقيق
- بيضة
- 1- اغسلى الفرخة بالدقيق والملح والفلفل الأسمر و واسلقى الفرخة فى مية فيها ملح وفلفل اسمر وورق لورا وجزرة وبصله مقطعين وهنسلقها سوى الا ربع .
2- كونى خليط من الزبادى والملح و1/2 ملعقة بصل بودر و1/2معلقة ثوم بودرو1/2 ملعقة زنجبيل و1/2ملعقة فلفل اسمر وملعقة العسل .- 3- ضعى الفراخ ف التتبيلة ساعتين او اكتر
- 4- ضعى الدقيق وعليه الكركم والملح و1/2 ملعقة ثوم بودر وبصل بودر وزنجبيل وبهارات فراخ وفلفل اسمر ونقلبهم.
- 5- طلعى الفراخ من التتبيله وضعى على باقى التتبيله بيضة وقلبيهم.
- 6- حطى الفراخ فى الدقيق وبعدها فى الخليط تانى وبعد كده دقيق مرة أخرى.
- 7- ضعى الفراخ فى الفريزر 1/2 ساعة ثم أقليها فى زيت غزير .
(2) طريقة الفراخ تكا :-
المقادير:
- 1 فرخه مقطعه ومشققه بالسكينه
- 4 ملاعق كبيره زبادي
- 3 بصله متوسطه الحجم
- 8 فص ثوم
- 2 حبه طماطم
- 2 ملعقه كبيره خل
- 3 ملاعق كبيره زيت
- التوابل:
- 1 ملعقه صغيره كسبره
- 1 ملعقه صغيره كمون
- 1 ملعقه صغيره زعتر
- 1 ملعقه صغيره زنجبيل
- ملح
- رشة فلفل اسود
طريقة التحضير:-
1) اضربى الزبادي والبصل والثوم والطماطم والخل والزيت بدون اضافه ماء فى الخلاط لتحصلى علي خليط سميك.
2) ضعى الخليط على الفراخ المقطعه والمشققه في بوله ونقلب جيدا بحيث تدخل التتبيله في كل الفراخ .
3) غطي البولة بالورق الاستريتش وتوضع بالثلاجه لمده يومين كاملين .
4) اخرجها من الثلاجه قبل شويها ب ساعتين لتاخذ درجه حرارة الغرفة .
5) ضعها في مصفاه لتصفي كل التتبيله الزائده.
6) اضيفى اليها التوابل كلها مخلوطه مع بعضها ونقلبها جيدا
7) اتركيها لتتبل بالتوابل 10 دقائق فقط .
في هذا الوقت نسخن الفرن علي اعلي درجه حرارة
8) ضعى الفراخ في شبكة الفراخ وضعى الشبكة علي صينيه فرن وندخلها الفرن.
9) اتركيها على أعلى درجة لمدة 1/2 ساعة ثم اخفضى الحرارة قليلا حتى تكمل ساعة وتستوى تماما وتأخذ لون .
10) بعد شوى الفراخ اخرجيها من شبكة الشوى وضعيها فى الصنية واشعلى فحمة واطفئيها فى قطعة فويل ، غطى الفراخ جيدا حتى تتشرب رائحة الفحم .(3)طريقة الشيش طاووق :-شيش طاووق
المقادير:-
- كيلو بانيه
- علبة زبادي
- 1/2 ملعقة صغيرة فلفل اسمر
- ربع ملعقة صغيرة جوزة الطيب
- ربع ملعقة صغيرة بابريكا
- ملعقة صغيرة ملح
- ربع ملعقة صغيرة بهارات فراخ
- ربع ملعقة صغيرة بصل بودر
- 1 فلفل الوان
- 2 طماطم
- 1 بصلة
طريقة التحضير:
- 1) ضع كل التوابل على الزبادي وتبلى بيها البانيه بعد تقطيعه قطع سميكة وضعيه في الثلاجة لمدة ساعة .
- 2) تأتي باعواد خشب وتضعيها في ماء بارد لمدة ساعة حتى لا تحترق عند التسوية .
- 3) اخرجى البانيه وقطعى البصل والطماطم والفلفل وضعيهم بالتوالي في الخلة الخشب بصل وفلفل وقطعة البانيه وطماطم وهكذا
- 4) تأتي بصنية مستطيلة واملأى نصها بالماء وضعى الاعواد على الاطراف من فوق وضعيها في فرن في درجة حرارة ١٨٠ لمدة1/2 ساعة مع التقليب .5) افتحي الشواية في الاخر عشان يأخذ لون .
التعليقات على الموضوع