اسهل طريقة لعمل كريب الشاورما بطريقة المطاعم المشهورة



  1. تُعدّ الشاورما من الوجبات الرئيسيّة اللذيذة التي يتمّ إعدادها في مختلف
  2. المطاعم بأشكال ومذاقات متنوّعة؛ حيث يتم إعدادها من اللحم أو الدجاج،
  3. وإضافة العديد من السلطات إليها حسب الرغبة، ويختلف معدّل صعوبة
  4. تحضيرها ما بين المتوسّط والسهل. سنعرض في هذا المقال طريقة عمل
  5. شاورما الدجاج العربي منزلياً.
  6. مكونات خبز الكريب:
  7. كوب لبن (حليب)
  8. كوب ماء دافئ
  9. 3 كوب دقيق
  10. 1 بيضة
  11. رشة ملح وفلفل اسود
  12. 1/4 كوب زيت زيتون
  13. ملعقة صغيرة سكر
  14. مكونات الشاورما:

    1. 1/2 كيلو صدور فراخ
    2. كوب زبادى
    3. معلقة كاتشب
    4. شرائح طماطم
    5. خيار مملح
    6. خس مفروم
    7. معلقة خل
    8. ملح
    9. فلفل اسود
    10. كزبره ناشفه
    11. بهار فراخ
    12. ببريكا
    13. ثوم بودر
    14. بصل بودر
    15. بصلتين كبار
    16. 4 حبات فلفل رومى أخضر وألوان
    17. زيت ذره
  15. التوميه:-
  16. كوب لبن حليب
  17. فصين توم وملح
  18. معلقه كبيره خل
  19. 2 معلقه كبيره زبادي
  20. كوب وربع زيت

طريقة التحضير:-

  1. 1- اضربى مكونات الکريب  في الخلاط.

    2- ضعى ملعقة صغيرة زيت فى طاسه تيفال او سيراميك و كبشه من خليط الگريب وافردها لتصبح  دايره وعندما يجف الوجه اقلبيه الناحيه الأخرى.. حتى انتهاء الكميه
  2. 3- قومى بغسل صدور الفراخ جيدًا واتركيهم منقوعين حوالي ساعة 

    4- قومى بتتبيل الفراخ بـ ( علبة الزبادى - البصل الفروم - الخل- ملح - فلفل اسود- كزبره ناشفه - بهار فراخ - ببريكا - ثوم بودر - بصل بودر)
  3. 5- نسخن طاسه ونضع فيها معلقتين زيت وننزل بالفراخ والتتبيله ونقلب كويس هي هتنزل ميتها وتتدخل فى مرحلة النضج نضع عليها الفلفل المقطع وشرائح الطماطم والخيار المملح والخس المفروم .
  4. 6- ضعى مکونات التوميه كلها في الخلاط ماعدا الزيت ننزل بالتدريج لحد ما يتقل القوام 
  5. 7- ادهنى الڭريب بالكاتشب والتوميه وضعى الشاورما وبطاطس محمره واعيدى الكريب فى الطاسه لمدة ثواني

ليست هناك تعليقات