اسهل طريقة لعمل كريب الشاورما بطريقة المطاعم المشهورة
-
- تُعدّ الشاورما من الوجبات الرئيسيّة اللذيذة التي يتمّ إعدادها في مختلف
- المطاعم بأشكال ومذاقات متنوّعة؛ حيث يتم إعدادها من اللحم أو الدجاج،
- وإضافة العديد من السلطات إليها حسب الرغبة، ويختلف معدّل صعوبة
- تحضيرها ما بين المتوسّط والسهل. سنعرض في هذا المقال طريقة عمل
- شاورما الدجاج العربي منزلياً.
- مكونات خبز الكريب:
- كوب لبن (حليب)
- كوب ماء دافئ
- 3 كوب دقيق
- 1 بيضة
- رشة ملح وفلفل اسود
- 1/4 كوب زيت زيتون
- ملعقة صغيرة سكر
- مكونات الشاورما:
- 1/2 كيلو صدور فراخ
- كوب زبادى
- معلقة كاتشب
- شرائح طماطم
- خيار مملح
- خس مفروم
- معلقة خل
- ملح
- فلفل اسود
- كزبره ناشفه
- بهار فراخ
- ببريكا
- ثوم بودر
- بصل بودر
- بصلتين كبار
- 4 حبات فلفل رومى أخضر وألوان
- زيت ذره
- التوميه:-
- كوب لبن حليب
- فصين توم وملح
- معلقه كبيره خل
- 2 معلقه كبيره زبادي
- كوب وربع زيت
طريقة التحضير:-
- 1- اضربى مكونات الکريب في الخلاط.2- ضعى ملعقة صغيرة زيت فى طاسه تيفال او سيراميك و كبشه من خليط الگريب وافردها لتصبح دايره وعندما يجف الوجه اقلبيه الناحيه الأخرى.. حتى انتهاء الكميه
- 3- قومى بغسل صدور الفراخ جيدًا واتركيهم منقوعين حوالي ساعة4- قومى بتتبيل الفراخ بـ ( علبة الزبادى - البصل الفروم - الخل- ملح - فلفل اسود- كزبره ناشفه - بهار فراخ - ببريكا - ثوم بودر - بصل بودر)
- 5- نسخن طاسه ونضع فيها معلقتين زيت وننزل بالفراخ والتتبيله ونقلب كويس هي هتنزل ميتها وتتدخل فى مرحلة النضج نضع عليها الفلفل المقطع وشرائح الطماطم والخيار المملح والخس المفروم .
- 6- ضعى مکونات التوميه كلها في الخلاط ماعدا الزيت ننزل بالتدريج لحد ما يتقل القوام
- 7- ادهنى الڭريب بالكاتشب والتوميه وضعى الشاورما وبطاطس محمره واعيدى الكريب فى الطاسه لمدة ثواني
التعليقات على الموضوع